Uw vaardag in Friesland voorbereiden onder de huidige coronamaatregelen

Onder de huidige coronamaatregelen is het nog steeds toegestaan een boot te huren en te zeilen op de binnenwateren van Friesland. Boekt u een boot bij ons gedurende deze periode, dan is het handig om bij de voorbereiding van uw vaardag de volgende zaken in het achterhoofd te houden.

  • Ook in uw boot dient u rekening te houden met de eis om 1,5 meter afstand te houden van uw bootgenoten. Dit geldt niet als alle opvarenden tot één huishouden behoren. Neem deze regel daarnaast in acht als u ergens aanlegt.
  • Tip: maak, zeker in deze corona-tijden, eens gebruik van de Marrekrite ligplaatsen. Het aanleggen aan de vele mooie Marrekrite ligplaatsen kost u helemaal niets. Maximaal drie dagen kunt u dezelfde ligplaats gebruiken. Het wordt zeer gewaardeerd als u een wimpel voor in het want koopt in de webshop van Marrekrite. Met uw bijdrage maakt u het mogelijk dat deze voorzieningen in stand en onderhouden worden.
  • Op onze terreinen gelden aangepaste regels met betrekking tot bezoek en gebruik van onze faciliteiten. U leest deze in onze eerdere nieuwsberichten. Maak gebruik van de mogelijkheid om de huursom voorafgaand aan uw vaardag veilig thuis per iDeal te betalen. De link vindt u in uw boekingsbevestiging. Zo houden we de afhandeling aan onze balie kort en voorkomt u langer te moeten wachten op uw beurt.
  • Bruggen en sluizen in Zuidwest Friesland worden bediend volgens het winterregime. Dit betekent dat overdag tot 17:00 uur gedraaid wordt en er géén bediening is op zon- en feestdagen. Voor actuele informatie kijkt u op de sites van de Gemeente Súdwest-Fryslân en de Gemeente De Fryske Marren.
  • Op last van de Veiligheidsregio’s is het sanitair op campings en jachthavens gesloten.
  • Alle horeca is op last van de Rijksoverheid gesloten tot en met 19 mei. Neem dus zelf voldoende proviand voor overdag mee aan boord. Een aantal restaurants in de omgeving biedt de mogelijkheid om uw lunch of diner contactloos af te halen of te laten bezorgen. U kunt online of telefonisch bestellen, om daarna aan boord van uw gehuurde vaartuig te genieten van een heerlijke maaltijd.  Op onze Facebookpagina delen we regelmatig berichten van horeca-ondernemers in onze omgeving hierover.

We wensen u veel veilig en gezond vaarplezier!

Menu