Hoora Watersport wint prijs voor circulaire e-sloep

Tijdens het Frysk Toerisme Kongres van Merk Fryslân werd op maandag 8 februari bekendgemaakt dat het idee van Eva Meijer van Hoora Watersport voor de ‘Hoora 3.0’ de best practice was onder deelnemers van de CIRCO Circular Business Design Track van Circulair Friesland i.s.m. Provincie Fryslân, Toerisme Alliantie Friesland en CIRCO.

Voor deze 3-daagse workshop gingen Friese ondernemers uit de gastvrijheidssector afgelopen najaar aan de slag met circulair denken en doen. Avine Fokkens-Kelder, gedeputeerde van de Provincie Fryslân, maakte als jurylid de prijswinnaars bekend. ,,Wij willen ons als circulaire provincie profileren. Ik waardeer het enorm dat de gastvrijheidssector daar mee in investeert.” Ook John Vernooij, directeur Omrin en voorzitter Circulair Friesland, nam deel aan de jury. “Super inspirerend, circulair denken wordt dé mindset”, zei hij na afloop van het juryberaad waarin de deelnemers hun circulaire ideeën en businessmodellen presenteerden.

De jury was unaniem onder de indruk van de creativiteit en de de circulaire denkwijze van de deelnemers, en van de beweging die zij hiermee in de hele keten op gang brengen. Naast Fokkens-Kelder en Vernooij bestond de jury uit Gerard Kremer (voorzitter Toerisme Alliantie Friesland) en Tom Evers (CIRCO). Voor de doorontwikkeling van een circulaire elektrische sloep ontvangt Hoora Watersport van Provincie Fryslân een stimuleringsbijdrage van 10.000 euro.

 

 

Menu