De basis is gelijk aan de standaard Hoora-valk, maar daarnaast voorzien van een ingebouwde elektromotor. Deze motor staat altijd stand-by waardoor u er snel en gemakkelijk gebruik van kunt maken. De bediening zit bij het bankje en bestaat uit een eenvoudige joystick die in de vooruit of achteruit gezet kan worden.

Lees meer
Lees meer

Komt u in een situatie waarin u snel moet reageren, dan hoeft u niet eerst het achterdek op om de motor te water te laten en aan te trekken. Ook wanneer het niet nodig is, geeft dit een gevoel van rust en zekerheid. Elektromotoren zijn fluisterstil waardoor u tijdens het varen onder motor kunt genieten van de omgeving en elkaar.

Hoe lang u kunt varen op het aanwezige accupakket hangt af van uw snelheid en de weersomstandigheden (met tegenwind is er meer weerstand). Gemiddeld kunt u bij vol vermogen 1 uur varen en bij half vermogen 2 tot 3 uur. In de praktijk kunt ca. 10 km varen op alleen de motor. Dit is bijvoorbeeld van Heeg naar Langweer. Er zit standaard een walstroomkabel bij de boot, zodat ze ’s avonds in de haven geladen kan worden.

Het is een 3.3 kW elektromotor wat overeenkomt met het vermogen van een 5pk buitenboordmotor en in alle omstandigheden ruim voldoende capaciteit is voor de valk.

Uiteraard is de elektrovalk uitgerust met onze bekende gasveermast en onderdekse rolfoksysteem.

Afmetingen

Totaal: 6.65 x 2.00 m
Kuip: 3.25 x 1.22 m
Diepgang: 0.85 m

Hoogte

Staande mast: 6.50 m
Gestreken mast: 1.00 m
Mast op mik: 1.50

Optioneel bij te huren (zolang de voorraad  strekt):

Campingset
Comfortseat
Zeilkleding (zeiljas en/of -broek)
Laarzen
Slaapmatje
Dektent

Gratis mee te krijgen (zolang de voorraad strekt):

Zwemvesten
Watervaste waterkaart
Waterdichte ton

Elektrovalk huren
Menu