HEEG

Heeg (Heegh) is één van de 140 mooie dorpen in het prachtige Zuidwest Friesland. Het is hier smûk (Fries voor gezellig).

Heeg is het eldorado voor watersportliefhebbers. In het bruisende dorp worden met regelmaat grote en kleine evenementen georganiseerd. Heechspanning op Hemelvaartsdag is een begrip, maar ook het Heechsimmerfestival wil je niet missen. Van een hapje en drankje kan worden genoten op de terrasjes gelegen aan het water in het gezellige en knusse centrum. Of maak een wandeling en zie de bestaansgeschiedenis van de palingvisserij terug in de prachtige gevels, winkeltjes en aan weerszijde de monumentale panden.

Naast het Heegermeer, de Fluessen is ook de Poelen Route een absolute aanrader. Het Poelengebied gelegen tussen de watersportdorpen Heeg, Gaastmeer en Oudega is een aaneenschakeling van meertjes, smalle slootjes en kreekjes te midden van dichte rietvelden.

Natuur, rust en stilte zijn de grootste waarden in dit gebied. De vaarroute met duikertjes en doorsteken voert je langs boerderijen, een klokkenstoel en een vogelkijkspot, waar het rijke vogelleven in het Poelengebied kan worden geobserveerd.